Abordarea multidisciplinara in radioterapie

Odata ce ai ajuns in centrele de radioterapie MedEuropa, echipa multidisciplinara va prelua cazul tau. Vei fi sfatuit permanent, pe toata perioada tratamentului.

Prima etapa este reprezentata de consultatie. In cadrul acesteia, medicul radioterapeut efectueaza examinarea clinica si se asigura ca are toate informatiile despre pacient:

  • rezultat histopatologic – biopsie
  • analize de sange recente
  • evaluari imagistice – CT, RMN, PET-CT
  • ecografii sau alte documente medicale de la medic chirurg, oncolog etc.)

In baza acestor documente medicale si a evaluarii clinice, va redacta Scrisoarea Medicala ce va fi prezentata Comisiei Oncologice (echipa multidisciplinara).

Abordarea multidisciplinara in radioterapie - echipa

Investigatiile medicale si evolutia bolii vor fi analizate de catre specialistii MedEuropa. Acestia vor lua decizia de tratament, in cadrul Comisiei Oncologice. Va vor propune si vor explica strategia terapeutica necesara. Aceasta decizie se va lua respectand ghidurile si protocoalele internationale de conduita terapeutica (RTOG, NCCN, ESMO, NCI).

Componenta echipei multidisciplinare

Echipa medicala este formata din medicii implicati in rezolvarea unui caz oncologic pentru ca abordarea multidisciplinara in radioterapie sa fie eficienta. 

Ea cuprinde, obligatoriu: oncolog medical, chirurg oncolog specializat in diferite localizari ale cancerului, radioterapeut, anatomo-patolog, psiholog. Lor li se adauga alti specialisti, in functie de particularitatile cazului. Un pacient oncologic are sanse de vindecare, de ameliorare ori de crestere a calitatii vietii, doar in cadrul stiintific al unui plan de tratament conceput de personalul medical dedicat acestui tip de patologie, pe baza ghidurilor nationale si internationale de practica medicala.

Alegerea metodei de radioterapie

Echipa medicala care se ocupa de tratamentul pacientului alege, in functie de tipul de cancer, stadiul bolii, starea generala a bolnavului, posibilitatile tehnice disponibile in clinica. Mai exact, cea mai buna tehnica de iradiere pentru cazul respectiv, care sa asigure indeplinirea scopului propus, curativ sau paliativ.

In majoritatea situatiilor, o tumora poate fi tratata, cu rezultate similare, folosind tehnici diferite. De exemplu: poate fi tratata atat cu radioterapie conformationala, cat si cu IMRT, VMAT. Alegerea tehnicii – daca exista mai multe metode de tratament disponibile – va fi facuta de catre medicul radioterapeut, conform ghidurilor si protocoalelor internationale.

TEHNOLOGIE PENTRU VIATA

Acceleratoarele liniare Elekta Infinity utilizate in Centrele de Radioterapie MedEuropa realizeaza tratamente de inalta calitate si precizie, respectand cele doua deziderate de baza ale tratamentului prin iradiere: doza cat mai mare in volumul tumoral cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase.

SPECIALISTI CALIFICATI

DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

ABORDARE INTERDISCIPLINARA

Call Now Button