Abordarea multidisciplinara în radioterapie
Echipa MedEuropa preia cazul si vei fi sfatuit permanent.

Odata ce ai ajuns in Clinica Medeuropa, echipa multidisciplinara va prelua cazul tau. Vei fi sfatuit permanent, pe toata perioada tratamentului.

Prima etapa este reprezentata de consultatie. In cadrul acesteia, medicul radioterapeut efectueaza examinarea clinica si se asigura ca are toate informatiile despre pacient:

  • rezultat histopatologic – biopsie
  • analize de sange recente
  • evaluari imagistice – CT, RMN, PET-CT
  • ecografii sau alte documente medicale de la medic chirurg, oncolog etc.)

In baza acestor documente medicale si a evaluarii clinice, va redacta Scrisoarea Medicala ce va fi prezentata Comisiei Oncologice (echipa multidisciplinara).

Investigatiile medicale si evolutia bolii vor fi analizate de catre specialistii Medeuropa. Acestia vor lua decizia de tratament, in cadrul Comisiei Oncologice. Va vor propune si vor explica strategia terapeutica necesara. Aceasta decizie se va lua respectand ghidurile si protocoalele internationale de conduita terapeutica (RTOG, NCCN, ESMO, NCI).

Componenta echipei multidisciplinare

Echipa medicala multidisciplinara este formata din medicii implicati in rezolvarea unui caz oncologic.

Ea cuprinde, obligatoriu: oncolog medical, chirurg oncolog specializat in diferite localizari ale cancerului, radioterapeut, anatomo-patolog, psiholog. Lor li se adauga alti specialisti, in functie de particularitatile cazului. Un pacient oncologic are sanse de vindecare, de ameliorare ori de crestere a calitatii vietii, doar in cadrul stiintific al unui plan de tratament conceput de personalul medical dedicat acestui tip de patologie, pe baza ghidurilor nationale si internationale de practica medicala.

Alegerea metodei de radioterapie

Echipa medicala care se ocupa de tratamentul pacientului alege, in functie de tipul de cancer, stadiul bolii, starea generala a bolnavului, posibilitatile tehnice disponibile in clinica. Mai exact, cea mai buna tehnica de iradiere pentru cazul respectiv, care sa asigure indeplinirea scopului propus, curativ sau paliativ.

In majoritatea situatiilor, o tumora poate fi tratata, cu rezultate similare, folosind tehnici diferite. De exemplu: poate fi tratata atat cu radioterapie conformationala, cat si cu IMRT, VMAT. Alegerea tehnicii – daca exista mai multe metode de tratament disponibile – va fi facuta de catre medicul radioterapeut, conform ghidurilor si protocoalelor internationale.

SPECIALISTI CALIFICATI

DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

ABORDARE INTERDISCIPLINARA

TEHNOLOGIE PENTRU VIATA

Acceleratoarele liniare Elekta Infinity utilizate in Centrul de Radioterapie Medeuropa realizeaza tratamente de inalta calitate si precizie, respectand cele doua deziderate de baza ale tratamentului prin iradiere: doza cat mai mare in volumul tumoral cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase.

Prioritatea noastra este oferirea de servicii de radioterapie de cea mai buna calitate: neinvazive pentru pacientii nostri si la cel mai inalt nivel de siguranta. Echipamentul tehnic modern este un element vital. Am pornit la drum cu doua aparate Elekta Infinity ingemanate, care ne ofera certitudine si continuitate in furnizarea actului medical. Acestea ne permit sa transferam pacientii de pe un echipament pe altul fara a fi necesare ajustari in planul de tratament. 

"Misiunea noastra este sa mentinem si sa redam sanatatea pacientilor nostri."

Echipa MedEuropa