Accesul mass-media in clinicile MedEuropa

Accesul reprezentantilor mass-media in unitatea medicala, in vederea inregistrarii, fotografierii sau filmarii se face numai cu aprobarea directorului general respectand dreptul la intimitate al pacientilor.

Accesul reprezentantilor mass-media se face numai pe baza legitimatiei de acreditare in specialitate si a documentului de identitate.

In situatia in care directorul general al unitatii medicale nu este prezent in unitate, accesul reprezentantilor mass-media este permis numai cu aprobarea inlocuitorului directorului general.

Accesul reprezentantilor mass-media in unitatea medicala este permis pe baza acreditarii acestora si inregistrarii lor la punctul de acces al unitatii medicale, in registrul de vizitatori. Pentru obtinerea acreditarii, institutiile de presa vor face demersuri scrise, specificand numele persoanelor ce fac parte din echipa de presa (reporter, cameraman, etc), datele de identificare si numarul de telefon al acestora.

Acreditarea de presa se acorda fara discriminare, in termen de cel mult 5 zile de la inregistrare. Acreditarea poate fi refuzata sau retrasa pentru fapte care impiedica desfasurarea normala a activitatii unitatii medicale si care nu privesc opiniile exprimate in presa de respectivul reprezentant mass-media, in cazul in care se constata abateri grave sau repetate de la normele deonotologiei profesionale sau pentru fapte prin care a fost incalcata prezenta procedura. In acest caz, va fi informata institutia mass-media pentru obtinerea acreditarii pentru un alt reprezentant.

Pe toata durata deplasarii in incinta unitatii, reprezentantii mass-media vor fi insotiti, vor putea discuta cu persoana desemnata de conducerea unitatii din structura despre care se solicita informatii.

Reprezentantii mass-media pot filma in unitate numai in spatiile pentru care directorul general si-a exprimat acordul in mod explicit, iar intervievarea pacientilor sau filmarea acestora se poate face numai in conditiile legii.

In vederea desfasurarii fluente si corecte a activitatii de comunicare a tuturor noutatilor si evenimentelor petrecute in cadrul unitatii, directorul general:

Furnizeaza reprezentantilor mass-media prompt si complet orice informatie de interes public, care priveste activitatea institutiei;
Informeaza in timp util si asigura accesul reprezentantilor mass-media la activitatile si actiunile de interes public, organizate de unitate;
Asigura periodic sau de fiecare data cand activitatea institutiei prezinta un interes public imediat, difuzarea de comunicate, informari de presa, organizarea de conferinte de presa, interviuri.

 

Acces neingradit pentru presa

 

Cand insotesc o delegatie oficiala, cu acordul acesteia (Secretar de stat, ministri);

  1. Insotita de director general / alti directori din cadrul unitatii medicale.

Pasii care trebuie urmati in cazul accesului mass-media in unitatea medicala

  • Dupa identificarea reprezentantilor mass-media la poarta institutiei de catre paznicul unitatii medicale, acestia vor fi preluati de catre personalul din receptie.
  • Vor fi condusi in sala de sedinte unde directorul general va raspunde la intrebarile adresate;
  • Daca reprezentantul mass-media are consimtamantul pacientului pentru luarea unui interviu, directorul general va insoti reprezentantul mass-media pana la salonul pacientului sau va fi chemat pacientul la sala de sedinte.

 

Purtator de cuvant: Ivona Rosu (telefon: 0752 175 139)

Call Now Button