Conturajul volumelor tumorale
Medicul radioterapeut identifica si contureaza formatiunea tumorala.

Conturajul volumelor tumorale si al organelor de risc este etapa in care, folosind imaginile obtinute la simularea CT, medicul radioterapeut identifica si contureaza formatiunea tumorala, posibila extensie microscopica a bolii, precum si organele sanatoase din regiunea anatomica ce va fi tratata.

Conturajul volumelor se face cu ajutorul unui sistem complex computerizat denumit sistem de plan tratament.

Acesta permite, de fapt, desfasurarea mai multor etape ale pregatirii iradierii:

  1. inregistrarea imaginilor computer tomografice obtinute la simulare
  2. conturarea organelor sanatoase si a tumorii
  3. calculul dozimetric
  4. evaluarea planului de tratament
  5. stocarea si transmiterea datelor intre echipamentele folosite (simulator CT, accelerator liniar)
  6. verificarea tratamentului

Unele sisteme de plan de tratament permit fuziuni ale imaginilor CT cu alte tipuri de imagini (de exemplu PET/CT), ceea ce creste precizia identificarii volumelor tinta pentru radioterapie.

La finalul acestei etape (care dureaza, in general, cateva ore), se vor transfera informatiile catre sistemul de plan de tratament, pentru a fi evaluate si prelucrate de fizician.

SPECIALISTI CALIFICATI

DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

ABORDARE INTERDISCIPLINARA

TEHNOLOGIE PENTRU VIATA

Acceleratoarele liniare Elekta Infinity utilizate in Centrul de Radioterapie Medeuropa realizeaza tratamente de inalta calitate si precizie, respectand cele doua deziderate de baza ale tratamentului prin iradiere: doza cat mai mare in volumul tumoral cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase.

Prioritatea noastra este oferirea de servicii de radioterapie de cea mai buna calitate: neinvazive pentru pacientii nostri si la cel mai inalt nivel de siguranta. Echipamentul tehnic modern este un element vital. Am pornit la drum cu doua aparate Elekta Infinity ingemanate, care ne ofera certitudine si continuitate in furnizarea actului medical. Acestea ne permit sa transferam pacientii de pe un echipament pe altul fara a fi necesare ajustari in planul de tratament. 

"Misiunea noastra este sa mentinem si sa redam sanatatea pacientilor nostri."

Echipa MedEuropa