Masuri de prevenire COVID 19 in clinicile MedEuropa

Suntem preocupati de starea de sanatate a pacientilor nostri si de cea a personalului medical si administrativ al Centrului de Radioterapie MedEuropa, prin urmare am introdus o serie de reguli menite sa previna raspandirea noului coronavirus COVID-19. Astfel de masuri de prevenire COVID-19 sunt esentiale, va rugam sa le respectati si va multumim pentru intelegere.

Precizam faptul ca ne desfasuram activitatea in mod normal.

Accesul in clinicile MedEuropa

Accesul apartinatorilor pacientilor in clinica este interzis! Exceptie: pacientii care au o mobilitate redusa si au nevoie de insotitor pentru deplasare.

In zona de intrare a pacientilor in clinica, se pune la dispozitia pacientilor si apartinatorilor un dispenser cu gel dezinfectant. Acesta trebuie sa fie utilizat de toate persoanele care intra in clinica. Personalul de receptie va solicita tuturor persoanelor care intra in clinica sa respecte aceasta procedura.

Toti pacientii si apartinatorii vor fi chestionati de catre personalul din receptie, la intrarea in clinica, referitor la prezenta unor simptome specifice unei infectii respiratorii, respectiv febra, tuse, dificultati de respiratie. Persoanelor care declara aceste simptome li se va indica sa poarte masca de protectie respiratorie. Datele de identificare ale acestor persoane vor fi inregistrate de catre personalul de la receptie.

Scanare cu termomentru non contact

La intrarea in clinica, pacientii care sunt in tratament sau pacientii care se prezinta la prima consultatie vor fi scanati de personalul din receptie cu termometrul non contact.

Pentru persoanele pentru care temperatura inregistrata in urma scanarii depaseste 37°C se va proceda in felul urmator:

  1. Pentru pacientii care se afla in tratamentul de radioterapie li se va da masca de protectie respiratorie si se vor dezinfecta suprafetele pe care acestia le-au folosit.
  2. Pentru pacientii care se prezinta la prima consultatie, accesul in clinica nu va fi permis, urmand sa fie reprogramati dupa cel putin 14 zile si o confirmare prealabila a starii de sanatate.
Dr. Gabriel Rîcu, director medical MedEuropa

Reguli de prevenire pentru COVID-19

Pacientii programati la consultatia initiala, la confirmarea programarii vor fi intrebati de personalul din receptie daca prezinta simptome specifice unei infectii respiratorii, respectiv febra, tuse, dificultati de respiratie.

Daca raspunsul este pozitiv, pacientii nu vor fi programati si li se va comunica ca vor putea fi reprogramati dupa ce aceste simptome nu mai sunt prezente.

Alte articole

Call Now Button