MEDIjobs: Faptul că după ani te întâlnești cu un pacient pe care l-ai tratat și care se bucură în continuare de viață este o motivație puternică

MEDIjobs: Doamna doctor Cora Gache nu este doar medic, ci și șef de secție radioterapie în cadrul MedEuropa Constanța și un om de valoare din sistemul medical românesc. Deși a petrecut câțiva ani în sistemul de sănătate din Germania, a simțit că este nevoie să aducă o rază de lumină și în locurile natale.

Astfel, despre experiența din străinătate ne povestește lucruri interesante, precum faptul că medicii fac totul, inclusiv administrarea perfuziilor și recoltarea analizelor, dar și gărzi la domiciliu. Și-ar dori, dacă i-ar sta în putință, să schimbe viziunea actuală din sistemul medical, prin crearea unei baze legislative susținută de o abordare pragmatică și modernă, mai flexibilă și mai orientată către pacient. Căci scopul final este cel de bază nu doar pentru specializarea sa, ci pentru orice alt medic: acela de a oferi accesul pacientului la terapii.

Interviul complet, AICI.

Alte articole

Call Now Button