Plan de tratament computerizat, dozimetria, optimizarea si verificarea​
Fizicianul medical elaboreaza modalitatea de iradiere.

Planul de tratament este etapa in care fizicianul medical va analiza imaginile prelucrate de medicul radioterapeut si va elabora, folosind un sistem computerizat de plan tratament, modalitatea practica prin care iradierea va fi administrata pacientului.

Este o etapa complexa in care un fizician (specializat in fizica medicala) va analiza imaginile prelucrate de medicul radioterapeut si va elabora, folosind un sistem computerizat de plan tratament, modalitatea practica prin care iradierea va fi administrata pacientului.

In elaborarea planului vor fi urmarite doua aspecte importante:

  • doza de iradiere sa fie administrata, conform indicatiei medicului, cat mai precis, in functie de marimea, pozitia, prelungirile tumorii;
  • organele critice sensibile la iradiere sa fie protejate cat mai bine, chiar daca se afla in imediata vecinatate a tumorii;

Este o etapa laborioasa, consumatoare de timp.

Se va alege varianta optima de tratament, care va fi aprobata de catre medicul radioterapeut.

La finalul acestei etape, toate informatiile legate de administrarea practica a iradierii vor fi gata pentru a fi transferate catre echipamentul de iradiere (acceleratorul liniar).

Inainte ca pacientul sa fie tratat, trebuie verificata solutia de tratament oferita de software-ul computerizat. Se va iradia initial, conform planului, o „fantoma” (un dispozitiv cu detectori pentru radiatie ionizanta care se va plasa, in locul pacientului, pe masa acceleratorului) si cu ajutorul unui program special se va compara ce s-a calculat cu ce s-a masurat direct in sala de tratament. Dupa aceasta verificare, daca nu se gasesc erori, pacientul va putea incepe tratamentul.

SPECIALISTI CALIFICATI

DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

ABORDARE INTERDISCIPLINARA

TEHNOLOGIE PENTRU VIATA

Acceleratoarele liniare Elekta Infinity utilizate in Centrul de Radioterapie Medeuropa realizeaza tratamente de inalta calitate si precizie, respectand cele doua deziderate de baza ale tratamentului prin iradiere: doza cat mai mare in volumul tumoral cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase.

Prioritatea noastra este oferirea de servicii de radioterapie de cea mai buna calitate: neinvazive pentru pacientii nostri si la cel mai inalt nivel de siguranta. Echipamentul tehnic modern este un element vital. Am pornit la drum cu doua aparate Elekta Infinity ingemanate, care ne ofera certitudine si continuitate in furnizarea actului medical. Acestea ne permit sa transferam pacientii de pe un echipament pe altul fara a fi necesare ajustari in planul de tratament. 

"Misiunea noastra este sa mentinem si sa redam sanatatea pacientilor nostri."

Echipa MedEuropa