Radioterapie de calitate: rolul echipei si al tehnologiei moderne

Elekta Infinity

Conceptul de radioterapie de calitate pe care il promoveaza MedEuropa vizeaza mai multe elemente. Pe langa aparatura de ultima generatie si tehnologie moderna, radioterapia de calitate se bazeaza pe o echipa multidisciplinara de specialisti cu experienta in abordarea pacientului oncologic.

Asadar, conceptul se refera in primul rand la echipa medicala care are in grija bolnavul de cancer. Al doilea element pentru o radioterapie de calitate este reprezentat de abordarea multidisciplinara, esentiala pentru stabilirea unei conduite terapeutice eficiente.

Radioterapie de calitate I Munca in echipa

Abordarea pacientului oncologic pentru o radioterapie de calitate include obligatoriu lucrul in echipa. De asemenea, un lucru extrem de important pentru radioterapia de calitate este modul de lucru cu pacientul.

Dr. Cristian Barbu, medic radioterapie
Dr. Cristian Barbu, medic primar radioterapie

Pacientul care are asemenea probleme de sanatate are nevoie sa i se acorde timp de catre echipa medicala. Pacientul oncologic este un pacient special, nu este un pacient obisnuit. Radioterapia de calitate inseamna de fapt timp acordat pacientului si pentru planul de tratament, si pentru pozitionare, si pentru iradierea zilnica.

Dr. Cristian Barbu, medic primar radioterapie

Aparatura si tehnologie de ultima generatie

In clinicile MedEuropa se foloseste tehnologie Elekta, de ultima generatie, o aparatura upgradata la nivelul tehnologic actual. Este vorba de acceleratoare liniare cu tehnologie IMRT-VMAT, care permit o abordare precisa si tintita a tumorii cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase.

In felul acesta, creste rata de control al tumorilor cu efecte secundare minime pentru pacient. Este o tehnologie peste ceea ce s-a folosit mult timp in Romania, pana recent, respectiv cobaltoterapie si tehnologia 2D. De asemenea, este superioara tehnologiei 3D conformational.

MedEuropa promoveaza in primul rand munca in echipa, educarea medicilor sa lucreze dupa protocoale si dupa ghiduri terapeutice, respectiv cele internationale, pe care se bazeaza disciplina in orice tara civilizata.

Comisia oncologica, un beneficiu pentru pacient

Comisia oncologica este un beneficiu pentru pacient, pentru ca este tratat de o echipa. In clinica MedEuropa, orice pacient este discutat in comisia oncologica – tumor board, indiferent de cine este medicul curant. Astfel, se reduce riscul luarii unei decizii gresite.

radioterapie meningiom

Este vorba de o echipa multidisciplinara, formata din oncolog medical, chirurg oncolog specializat in diferite localizari ale cancerului, radioterapeut. Comisia mai are si un anatomo-patolog, un psiholog si alti specialisti, in functie de particularitatile cazului. Membrii comisiei se reunesc ori de cate ori trebuie stabilit un plan de tratament, fie ca este vorba despre un pacient nou, fie ca este un pacient care are nevoie de o schimbare a terapiei.

Inainte de a fi discutat cazul in cadrul comisiei multidisciplinare, un pacient oncologic sau cu suspiciunea de cancer si cu toate analizele realizate pentru a se ridica aceasta suspiciune se poate programa la unul dintre centrele noastre prin Call Center: 021 9971.

Alte articole

Call Now Button