Radioterapie de calitate

Elekta Infinity

Conceptul de radioterapie de calitate pe care il promoveaza MedEuropa are mai multe elemente. Radioterapia de calitate nu inseamna numai aparatura de ultima generatie si tehnologie moderna.

Conceptul se refera in primul rand la echipa medicala care are in grija pacientul oncologic. Al doilea element pentru o radioterapie de calitate este reprezentat de abordarea multidisciplinara a pacientului oncologic. Material realizat cu sprijinul dr. Cristian Barbu, director medical MedEuropa.

Radioterapie de calitate – munca in echipa

Abordarea pacientului oncologic pentru o radioterapie de calitate include obligatoriu lucrul in echipa. De asemenea, un lucru extrem de important pentru radioterapia de calitate este modul de lucru cu pacientul. Pacientul care are asemenea probleme de sanatate are nevoie sa i se acorde timp de catre echipa medicala. Pacientul oncologic este un pacient special, nu este un pacient obisnuit. Radioterapia de calitate inseamna de fapt timp acordat pacientului si pentru planul de tratament, si pentru pozitionare, si pentru iradierea zilnica.

dr. Cristian Barbu, director medical MedEuropa

Aparatura si tehnologie de ultima generatie

In clinica MedEuropa se foloseste tehnologie Elekta, de ultima generatie, o aparatura upgradata la nivelul anilor 2018-2019. Este vorba de acceleratoare liniare cu tehnologie IMRT-VMAT, care permit o abordare precisa si tintita a tumorii cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase. In felul acesta creste rata de control al tumorilor cu efecte secundare minime pentru pacient. Este o tehnologie peste ceea ce s-a folosit pana acum in Romania, respectiv cobaltoterapie si tehnologia 2D. De asemenea, este peste tehnologia 3D conformational, existenta in reteaua publica din Romania. MedEuropa promoveaza in primul rand munca in echipa, educarea medicilor sa lucreze dupa protocoale si dupa ghiduri terapeutice, resppectiv cele internationale, pe care se bazeaza disciplina in orice tara civilizata.

Comisia oncologica – beneficiu pentru pacient

Comisia oncologica este un beneficiu pentru pacient, pentru ca e tratat de o echipa. In clinica MedEuropa orice pacient este discutat in comisia oncologica, indiferent de cine este medicul curant. Astfel se reduce riscul luarii unei decizii gresite. Este vorba de o echipa multidisciplinara, formata din oncolog medical, chirurg oncolog specializat in diferite localizari ale cancerului, radioterapeut. Comisia mai are si un anatomo-patolog, un psiholog si alti specialisti, in functie de particularitatile cazului. Membrii comisiei se reunesc ori de cate ori trebuie stabilit un plan de tratament, fie ca este vorba despre un pacient nou, fie ca este un pacient care are nevoie de o schimbare a terapiei.

Alte articole

Call Now Button