Specialisti in radioterapie

Echipa care abordeaza un pacient oncologic este una multidisciplinara, ceea ce inseamna ca dosarul unui bolnav este, inca de la inceput, analizat si discutat intr-o comisie cu mai multi specialisti. Pentru a face parte din echipa MedEuropa, personalul medical este selectionat cu rigurozitate, are parte de traininguri constant, iar suportul medicilor cu experienta este esential pentru ca pacientii sa primeasca tot sprijinul unei echipe de specialisti in radioterapie.

Pregatirea personalului medical

Radioterapia este una dintre abordarile posibile in tratarea unui cancer, alaturi de chirurgie si oncologie. Un centru de radioterapie este o unitate specializata pe administrarea tratamentului de radioterapie. Personalul este asadar supraspecializat, fiind alcatuit din medici, radioterapeuti, fizicieni medicali, asistente medicale, tehnicieni si personal administrativ.

Medicii trebuie sa fie absolventii unei Facultati de Medicina, sa promoveze examenul de rezidentiat si examenul de specialitate. Abia atunci medicul el medic specialist cu drepturi depline de a profesa.

Dr. Cosmin Safta, medic specialist radioterapie

Ceea ce insemna in jur de 10 ani de pregatire continua.

Tehnicienii si fizicienii medicali, specialisti in radioterapie

Medicii conteaza pe suportul colegilor tehnicieni si fizicieni medicali, specialisti care manevreaza echipamentul medical. Tehnicienii ofera suportul lor in aplicarea tratamentului zilnic, iar fizicienii medicali asigura controlul radioterapiei, dozimetriei si controlul calitatii.

Sursa: Constanta News

Pentru a lucra pe un accelerator – in clinica MedEuropa fiind vorba despre Elekta Infinity, fizicienii medicali au nevoie sa finalizeze cursurile unei facultati cu profil tehnic, cum ar fi fizica-chimie. Ulterior este nevoie de minimum un an de practica sub tutela unui fizician expert medical, si o serie de cursuri suplimentare.

MedEuropa, specialisti in radioterapie

Personalul medical din centrele MedEuropa face cursuri de specializare in tari cum sunt Germania, Marea Britanie si Olanda.

Anual, exista un minimum de cursuri si training-uri pe care trebuie sa le urmam, si incercam sa ne perfectionam din punct de vedere profesional, spiritual si empatic, ca sa putem oferi tratament de calitate.

Dr. Cosmin Safta, medic specialist radioterapie

Clinica MedEuropa foloseste tehnologie de ultima generatie in misiunea medicala de a reda sanatatea pacientilor sau ameliorarea suferintei si se bazeaza pe suportul unei echipe de specialisti in radioterapie. Scopul nostru este de a oferi un act medical adecvat, precis si echilibrat, iar acesta se bazeaza pe experienta unei echipe valoroase de medici, fizicieni, asistenti si personal administrativ.

Alte articole

Call Now Button