Spitalizare de zi

spitalizare de zi medeuropa

Toate centrele MedEuropa dispun de spitalizare de zi adaptata necesitatilor specifice fiecarui centru.

Zona de spitalizare de zi este utilizata pentru:

  • supraveghere postiradiere
  • continuarea tratamentului simptomatic (durere)
  • hidratare
  • odihna

Destinatia ei este, asadar, de monitorizare a afectiunilor si de reducere a efectelor secundare imediate ale radioterapiei.

Reactii adverse la radioterapie

Radioterapia in cazul unui pacient bolnav de cancer poate avea efecte adverse, acestea pot fi tinute sub control prin tratament sau prin alte metode stabilite de medicul specialist. Ele pot fi imediate, pe termen mediu si pe termen lung, si sunt specifice tipului de tratament pe care il primeste fiecare pacient. 

Radioterapia este folosita in tratarea cancerului, pentru diverse forme ale acestuia. Desi tehnologia a evoluat si aparatele folosite sunt din ce in ce mai precise, exista efecte adverse ale radioterapiei. In functie de localizarea tumorii, pacientii pot resimti efecte adverse ale radioterapiei mai usoare sau mai accentuate.

Efecte adverse ale radioterapiei:

  • oboseala fizica si psihica
  • scadere numar de globule albe (leucopenie) si de neutrofile (neutropenie)
  • scadere numar de trombocite (trombocitopenie). Atunci cand numarul de trombocite scade sub 20.000, exista risc de sangerare severa. In mod normal, se administreaza masa trombocitara si agenti hemostatici. Daca numarul de trombocite scade sub 50.000, in general medicii aleg sa intrerupa tratamentul anticoagulant/antiagregant.

Despre efectele secundare generale ale radioterapiei, poti citi mai multe AICI

TEHNOLOGIE PENTRU VIATA

Acceleratoarele liniare Elekta Infinity si Versa HD utilizate in centrele MedEuropa realizeaza tratamente de inalta calitate si precizie, respectand cele doua deziderate de baza ale tratamentului prin iradiere: doza cat mai mare in volumul tumoral cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase.

radioterapie constanta
Call Now Button