Abordarea multidisciplinara a bolnavului de cancer la Medeuropa Constanta

Diagnosticul de cancer este pus in urma unei serii de analize si investigatii care ofera certitudinea existentei afectiunii despre care vorbim. Acesta este pus de medicul oncolog caruia i se adreseaza bolnavul. Din acest punct, ne putem gandi la tratarea pacientului si la o abordare multidisciplinara a cazului. Care este situatia unui bolnav de cancer in Constanta, ce ai de facut daca ai un prediagnostic oncologic si pana la cel mai bun tratament pentru cancer, explicam pas cu pas.

Inainte de a beneficia de tratament, bolnavul trebuie sa stie cu siguranta ca are cancer, deci sa aiba un diagnostic de certitudine. Acesta este oferit de medicul specialist in oncologie medicala din Constanta sau din alta zona, in baza unui buletin histopatologic.

Pe scurt, etapele prin care trece un pacient cu o suspiciune de cancer sunt urmatoarele:

  1. Prediagnostic oncologic. In acest moment, persoana in cauza trece prin analize si investigatii care vor ajuta la confirmarea sau infirmarea existentei unei boli oncologice. Suspiciunea poate fi confirmata de specialistul in oncologie medicala din Constanta sau din zona ta.
  2. Diagnostic de certitudine. Pacientul are dosarul medical si il ofera spre analiza unui medic specializat in oncologie medicala. Acesta pune diagnosticul.
  3. Plan de tratament. Odata confirmat, cazul este discutat in tumor board, despre care vom discuta in detaliu mai jos.
  4. Tratament. Centrele MedEuropa ofera, prin specialisti de top si tehnologie de ultima generatie, acces la servicii medicale de top, cu scopul de a realiza cel mai bun tratament pentru cancer.
cel mai bun tratament pentru cancer

Ce este tumor board-ul si rolul lui

Un tumor board este reprezentat de o echipa de medici si alti specialisti. Acestia se intrunesc – in mod clasic sau online – pentru a discuta un caz de cancer. Obiectivul echipei este de a concepe cea mai buna schema de tratament si un plan de ingrijire personalizat. Doar cu o abordare multidisciplinara, un centru de specialitate poate oferi cea mai buna solutie intr-o patologie oncologica.

Cine face parte din echipa multidisciplinara MedEuropa Constanta

Sedintele tumor boardului includ, dupa caz, medici oncologi, radioterapeuti, chirurgi, anatomo-patologi si alti specialisti implicati in rezolvarea cazului oncologic. Confidentialitatea este intotdeauna respectata. La discutie participa doar persoanele care sunt implicate in ingrijirea pacientului, cu scopul de a oferi cel mai bun tratament pentru cancer.

Comisia multidisciplinară: Dr. Cosmin Safta, medic specialist radioterapie

Cel mai bun tratament pentru cancer, discutat in comisie

Specialistii implicati aduna si evalueaza o mare varietate de informatii care influenteaza diagnosticul si tratamentul. In timp ce dosarele medicale contin o multime de informatii, specialistii din tumor board beneficiaza de opinia colegilor cu privire la abordare. In plus, medicul oncolog, ca manager de caz, primeste sfaturile si perspectivele altor specialisti.

clinica oncologie radioterapie constanta

Scopul MedEuropa, atat in Constanta, cat si in toate celelalte centre, este de a-i pune la dispozitie fiecarui pacient pe cei mai buni medici oncologi din Constanta, respectiv din alte zone, radioterapeuti, chirurgi si anatomo-patologi din tara. Colaborarea multidisciplinara aduce o multime de perspective si de experiente transpuse intr-un plan de tratament eficient.

Pacientul are dreptul de a fi un participant activ si informat la ingrijirea sa. Este in regula sa intrebi medicul specialist in oncologie medicala din Constanta sau din alta zona daca sau ce a fost discutat in tumor board cu privire la cazul sau.

Nu uita, poti solicita oricand sa discuti cu un specialist MedEuropa cu privire la situatia ta, daca ai intrebari cu privire la diagnosticul oncologic si la planul de tratament.

Alte articole

Call Now Button