Tratamentele oferite in clinicile MedEuropa sunt 100% gratuite

Radioterapia presupune utilizarea radiatiilor cu energie mare – de la raze X, raze gamma, neutroni, protoni si alte surse pentru a ucide celulele canceroase si a micsora tumorile. Radiatia poate proveni de la un aparat din afara corpului (radioterapie cu fascicul extern) sau poate fi sustinuta din material radioactiv plasat in corp in apropierea celulelor canceroase (radioterapie interna sau brahiterapie).

In Romania, costurile pentru radioterapie sunt decontate din bugetul de stat, pentru persoanele asigurate. In centrele MedEuropa, tratamentul este 100% gratuit, prin urmare nu exista un segment cu costuri tip radioterapie – pret.

Subprogramul national de radioterapie

Subprogramul de radioterapie asigura servicii de radioterapie pentru bolnavii cu afectiuni oncologice.

ce este radioterapia
MedEuropa Constanta

Criterii de eligibilitate a bolnavilor oncologici

  • Criterii de includere: bolnavi cu afectiuni oncologice, la recomandarea comisiei medicale de indicatie terapeutica formata din cel putin un medic radioterapeut, un medic oncolog si medicul curant al bolnavului, putand face apel in functie de caz la urmatoarele specialitati: chirurgie, chirurgie oncologica, imagistica medicala, anatomopatologie.
  • Criterii de intrerupere. Intreruperea tratamentului prin radioterapie poate fi propusa de catre medicul radioterapeut curant comisiei de indicatie terapeutica in urmatoarele situatii: decizia pacientului, evolutia bolii sub tratament, aparitia de efecte secundare sau complicatii acute ale tratamentului care pun in pericol viata pacientului, evolutia la distanta a bolii in timpul radioterapiei.

Cat costa radioterapia

Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, natura cheltuielilor subprogramului vizeaza cheltuieli pentru: stabilirea indicatiei terapeutice, respectiv a tehnicii de iradiere, efectuarea planului de tratament radiologic, achizitia de date anatomice pentru planul de tratament radiologic – simulator conventional, CT-Sim, fuziune cu RMN, PET-CT, iradierea efectiva, controale intraterapeutice, in scopul aprecierii ritmului regresiunii tumorale si a gestionarii efectelor secundare acute ale tratamentului, controale postterapeutice.

stereotaxie

Radioterapie – pret in centrele MedEuropa

Avand in vedere cele mentionate mai sus, clinicile MedEuropa ofera tratament 100% gratuit, fara costuri suplimentare si fara un pret ce trebuie achitat in cursul terapiei.

Cum poti beneficia de radioterapie gratuita

Inainte de prima sedinta de radioterapie, va puteti gandi la urmatoarele etape:

  1. Intalnire cu medicul specialist. Medicul va verifica documentele medicale, va solicita sau nu alte investigatii si va recomanda sau nu radioterapia ca tratament. Veti afla, de asemenea, despre riscurile si beneficiile potentiale ale radioterapiei.
  2. Acceptati sa faceti radioterapie. Daca alegeti sa urmati radioterapie, echipa medicala solicita consimtamantul informat.
  3. Simularea si planificarea tratamentului. Prima sesiune de radioterapie este o simulare. Aceasta este o practica derulata fara a oferi tratamentul de radioterapie.
radioterapie pret
MedEuropa Constanta

Echipei ii pasa de confortul dumneavoastra. Discutati cu echipa pentru a gasi o pozitie confortabila si reproductibila pentru tratament. Si spuneti-i daca simtiti anxietatea in continuare intr-un dispozitiv de imobilizare. Medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente pentru a va ajuta sa va relaxati.

Dupa simulare, echipa va examina informatiile si va proiecta un plan de tratament. Software-ul informatic ajuta echipa sa dezvolte planul.

Alte articole

Call Now Button