Cancerul pulmonar, tratament gratuit la MedEuropa Oradea

Anual, 12.000 de romani afla ca sufera de cancer pulmonar Trei sferturi dintre ei sunt barbati, astfel ca acesta este cel mai frecvent cancer diagnosticat in randul persoanelor de sex masculin. In fiecare an, aproximativ 10.000 de romani mor din cauza bolii, potrivit datelor puse la dispozitie de raportul Globocan 2020, publicat de Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului.

Cancerul pulmonar este o afectiune anatomopatologica ce este caracterizata printr-o crestere a celulelor maligne – canceroase – la nivelul plamanilor (bronhiilor sau alveolelor pulmonare). Tumorile maligne pot invada si distruge tesuturile si organele invecinate sau pot metastaza, ceea ce inseamna ca se extind si la alte organe. In functie de aceasta extindere, o comisie oncologica va determina stadiul in care se afla cancerul pulmonar si va lua o decizie terapeutica.

Mai multe detalii, in materialul publicat pe www.ebihoreanul.ro, realizat cu sprijinul Dr. Kollák Erzsébet, medic specialist radioterapie, MedEuropa Oradea.

Alte articole

Call Now Button