Centrele MedEuropa, certificate DEKRA

Un act medical de calitate si acordat in siguranta presupune, in aceasta perioada pandemica, masuri de prevenire a raspandirii COVID-19. Clinicile MedEuropa sunt centre medicale certificate DEKRA pentru implementarea bunelor practici ale ghidurilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru prevenirea infectarii cu SARS-CoV-2 si a cerintelor locale stipulate de Guvernul Romaniei.

Certificatul DEKRA atesta calitatea de „locatii de incredere” a Centrelor de Radioterapie MedEuropa, in urma unui audit desfasurat de organismul de acreditare, independent si impartial, in cele patru clinici MedEuropa din Bucuresti, Constanta, Oradea si Brasov, in perioada 30.03 – 01.04.2021, audit care a vizat evaluarea urmatoarelor aspecte:

  • implementarea masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19;
  • informarea personalului angajat, precum si a clientilor;
  • implementarea masurilor de prevenire in urmatoarele domenii: receptii, servicii tehnice si de intretinere a cladirilor, curatenie, gestionarea cazurilor COVID-19, controlul furnizorilor de bunuri si a prestatorilor de servicii
  • masuri specifice aplicabile sectorului.

Siguranta pacientilor si a angajatilor MedEuropa reprezinta pentru noi o preocupare constanta. Monitorizam atent si implementam constant masuri care sa asigure un mediu adecvat in care sa se ofere un act medical performant, cu cele mai bune resurse materiale si umane, in deplina siguranta. Este motivul pentru care am solicitat certificarea DEKRA, un standard care ne confirma ca efortul nostru continuu duce la indeplinirea obiectivelor de prevenire a infectarii cu SARS-CoV-2.

Dr. Bogdan Angheloiu, director general MedEuropa

Conform Standardului international DEKRA Trusted Facility, auditul a fost realizat prin prezenta unei echipe de auditori pentru controlul fiecarui centru MedEuropa, cu verificarea unui set de criterii. Standardul de siguranta DEKRA dezvoltat in Germania are un numar mare de criterii de evaluare a sigurantei spatiilor si se acorda numai in urma controalelor in teren, si nu in baza unor documente online, ceea ce face ca intregul proces sa fie complet, riguros, corect si de incredere.

Alte articole

Call Now Button