Radioterapie gratuita in centrele de tratament oncologic MedEuropa

Decontarea serviciilor de radioterapie este posibila in toate centrele MedEuropa. In prezent, acest lucru este posibil in Constanta. In acest an, MedEuropa deschide centrele din Bucuresti si Oradea. toate centrele MedEuropa colaboreaza cu CNAS pentru tratament 100% gratuit, fara niciun cost suplimentar. Dupa jumatate de an de la deschidere, se poate face radioterapie 100% gratuita in clinica de radioterapie MedEuropa din Constanta. 

Centrul medical trateaza prin radioterapie un numar de aproximativ 1.000 de pacienti noi oncologici pe an. Prin asigurarea decontarii radioterapiei de catre Casa de Asigurari de Sanatate Constanta, aceste tratamente sunt acum gratuite.

MedEuropa incepe demersurile legale catre Casa de Asigurari de Sanatate din judetele aferente dupa deschiderea fiecarui centru, astfel incat pacientii oncologici care se adreseaza centrului sa beneficieze de tratamentul radioterapeutic in mod gratuit, costurile urmand sa fie integral suportate de catre sistemul de asigurari de sanatate prin Programul National de Oncologie – Subprogramul de radioterapie al bolnavilor cu afectiuni oncologice realizat in regim de spitalizare de zi. Totusi, pana la incheierea contractului pentru serviciile de radioterapie gratuita cu Casa de Asigurari de Sanatate Constanta, Centrul medical MedEuropa a oferit in mod gratuit sedintele de radioterapie pentru un numar limitat de pacienti (aproximativ 180).

radioterapie pentru tumori abdomino-pelvine

Cum beneficiezi de radioterapie gratuita

Pentru a face radioterapie gratuita, fiecare pacient oncologie trebuie sa primeasca o indicatie de radioterapie dupa ce a fost diagnosticat si luat in evidenta de medicul oncolog. Odata depasit acest prim pas, pacientul oncologic este intrumat catre unul dintre centrele MedEuropa. 

Decizia de a efectua radioterapie va fi luata impreuna cu medicul radioterapeut dupa o consultatie clinica. 

Pacientul se prezinta in clinica noastra cu urmatoarele acte medicale:

  • buletinul anatomo-patologic (dupa caz, buletinele anatomo-patologice);
  • scrisorile medicale care sa descrie tratamentele efectuate pana la momentul prezentarii in clinica;
  • investigatiile imagistice (inclusiv CD-urile), de la inceputul stabilirii diagnosticului pana in momentul prezentarii in clinica

Exista posibilitatea ca medicul radioterapeut sa ceara si alte acte elocvente din istoricul medical al pacientului. 

Comisia oncologica, esentiala pentru radioterapie gratuita

Ulterior acestui moment mai degraba birocratic, cazul este prezentat in comisia oncologica, formata din toti medicii clinicii. Se stabileste conduita terapeutica optima pentru cazul existent. Pacientul este informat, iar daca nu mai exista alte indicatii pentru investigatii suplimentare, este programat computer-ul tomograf de simulare.

Sedinte de radioterapie gratuita

Inainte de radioterapie, pacientul primeste informatii cu privire la desfasurarea tratamentului, sub forma unui calendar in care sunt notate data si ora la care sunt programate sedintele de radioterapie. 

Numarul de sedinte de radioterapie este influentat de localizarea, tipul de cancer, stadiul bolii, intentia tratamentului – curativa sau scop paliativ – ori iradierile anterioare, dupa caz.

Radioterapie gratuita la MedEuropa Constanta si Bucuresti

MedEuropa ofera tratamente moderne pentru cazurile oncologice

TEHNOLOGIE PENTRU VIATA

Acceleratoarele liniare Elekta Infinity utilizate in Centrul de Radioterapie Medeuropa realizeaza tratamente de inalta calitate si precizie, respectand cele doua deziderate de baza ale tratamentului prin iradiere: doza cat mai mare in volumul tumoral cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase.

SPECIALISTI CALIFICATI

DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

ABORDARE INTERDISCIPLINARA

MedEuropa Constanta

MedEuropa Bucuresti

Call Now Button