Radioterapie gratuita la Constanta
Din decembrie 2018, centrul MedEuropa are contract cu CNAS.

Decontarea serviciilor de radioterapie este posibila din decembrie 2018. Asadar, de la jumatatea lunii decembrie, se poate face radioterapie gratuita in clinica de radioterapie MedEuropa din Constanta. 

Centrul medical va putea trata prin radioterapie un numar de aproximativ 1.000 de pacienti noi oncologici pe an. Prin asigurarea decontarii radioterapiei de catre Casa de Asigurari de Sanatate Constanta, aceste tratamente vor fi gratuite.

MedEuropa a inceput demersurile legale catre Casa de Asigurari de Sanatate Constanta in iunie 2018, astfel incat pacientii oncologici care se adreseaza centrului sa beneficieze de tratamentul radioterapeutic in mod gratuit, costurile urmand sa fie integral suportate de catre sistemul de asigurari de sanatate prin Programul National de Oncologie – Subprogramul de radioterapie al bolnavilor cu afectiuni oncologice realizat in regim de spitalizare de zi. Pana la incheierea contractului pentru serviciile de radioterapie gratuita cu Casa de Asigurari de Sanatate Constanta, Centrul medical MedEuropa a oferit in mod gratuit sedintele de radioterapie pentru un numar limitat de pacienti (aproximativ 180).

In luna iunie, s-a incheiat procesul de evaluare a centrului MedEuropa din partea CJAS Constanta. Atunci s-a trimis solicitarea catre CNAS pentru aprobarea bugetului necesar tratarii pacientilor prin radioterapie. Noi nu am fixat un numar al pacientilor pe care sa-i tratam gratuit si am acceptat toti pacientii care s-au adresat centrului nostru pana in octombrie 2018.

SPECIALISTI CALIFICATI

DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

ABORDARE INTERDISCIPLINARA

TEHNOLOGIE PENTRU VIATA

Acceleratoarele liniare Elekta Infinity utilizate in Centrul de Radioterapie Medeuropa realizeaza tratamente de inalta calitate si precizie, respectand cele doua deziderate de baza ale tratamentului prin iradiere: doza cat mai mare in volumul tumoral cu o protectie maxima a tesuturilor sanatoase.

Prioritatea noastra este oferirea de servicii de radioterapie de cea mai buna calitate: neinvazive pentru pacientii nostri si la cel mai inalt nivel de siguranta. Echipamentul tehnic modern este un element vital. Am pornit la drum cu doua aparate Elekta Infinity ingemanate, care ne ofera certitudine si continuitate in furnizarea actului medical. Acestea ne permit sa transferam pacientii de pe un echipament pe altul fara a fi necesare ajustari in planul de tratament. 

"Misiunea noastra este sa mentinem si sa redam sanatatea pacientilor nostri."

Echipa MedEuropa