MedEuropa Constanța, la 5 ani de la deschidere. Peste 4000 de pacienți tratați gratuit

În fiecare zi, pentru două familii din Constanța, viața se schimbă. În fiecare zi, doi constănțeni află că au cancer. Cu un număr al cazurilor în creștere la nivel național și mondial, estimările pentru România indică în jur de 100.000 de noi cazuri de cancer, anual. Ultimele date disponibile arată că aproape 1% dintre cazurile noi din 2021, de la noi din țară, au fost înregistrate în județul Constanța. Cele mai frecvente localizări sunt raportate a fi la nivelul colului uterin, prostată și sân.

În cei 5 ani de la deschidere, în centrul MedEuropa din Constanța au fost tratați – gratuit și fără niciun cost suplimentar – peste 4.000 de pacienți, cu un total de peste 100.000 de tratamente de radioterapie. În ceea ce privește localizările, un sfert dintre tratamente au fost indicate pentru cancer mamar, 15% dintre localizări, la nivelul colului uterin, în timp ce aproape 12% dintre pacienți au primit recomandare de radioterapie pentru un cancer pulmonar. Un bărbat din zece pacienți tratați în centrul MedEuropa a avut o tumoră localizată la nivelul prostatei.

Este primul centru privat care a oferit tratamente de radioterapie în Constanța. Venind în Constanța, MedEuropa a oferit o șansă la viață pacienților de aici, și în special pacienților care nu își permiteau să plece în altă parte a țării. Continuăm să oferim aceeași șansă pentru toți, pentru că tratamentul este gratuit. Alături de gratuitate, sunt numeroase avantaje. Pacientul se tratează aproape de casă, cu ajutorul unei echipe de profesioniști, aparatură și tehnici de înaltă performanță. Avem colaboratori din toate specialitățile implicate în diagnosticul și tratamentul cancerului, atât din Constanța, cât și din județele limitrofe, cum ar fi Tulcea, Brăila, a declarat Dr. Cora Gache, medic primar radioterapie, șef de secție în cadrul MedEuropa Constanța, în cadrul evenimentului aniversar la care au luat parte, alături de reprezentanți ai clinicii, numeroase personalități medicale din Constanța și din județele apropiate.

Misiunea MedEuropa este să redăm sănătatea pacienților noștri și să le ameliorăm suferința. Folosim tehnologie de ultimă generație și ne bazăm pe experiența unei echipe valoroase de medici, fizicieni, asistenți și personal administrativ. Scopul nostru este să oferim un act medical adecvat, precis și echilibrat.

Succesul echipei MedEuropa se bazează pe efortul comun al unei rețele de specialiști, fapt care ne permite să accesăm cunoștințele și resursele necesare pentru a oferi cea mai bună examinare și un diagnostic precis.

În România, există o lipsă de educație pentru tehnicile moderne de iradiere. Acesta este motivul pentru care încercăm să ne specializăm personalul în centre de renume din străinătate, în așa fel încât, învățând de la cei mai buni, să putem să ne aducem contribuția și în România. Participăm împreună la comisiile oncologice organizate între diverse clinici. Cu cei de la Constanța, am început în urmă cu trei ani, pentru că existau doar două clinici. Acum, clinica din Brașov, clinica din Oradea, săptămânal, participă la comisiile oncologice interdisciplinare.

Dr. Gabriel Rîcu, director medical MedEuropa

Centrele MedEuropa din București și Oradea oferă servicii de oncologie medicală în mod gratuit, iar clinica din București pune la dispoziția pacienților și servicii de stereotaxie, respectiv brahiterapie. La nivelul celor patru unități medicale, investiția a depășit 65 milioane de euro, iar următorul centru de radioterapie va fi deschis la Iași.  

Ne-am dorit întotdeauna să oferim gratuitate pacienților. În spatele nostru, sunt investitori care mai dețin și alte centre de radioterapie în Europa, în momentul de față MedEuropa fiind unul dintre cele mai importante lanțuri de radioterapie, iar tratamentele pe care le oferim sunt comparabile și auditate de celelalte structuri din Europa. Ne mândrim cu echipa și centrul din Constanța, iar rezultatele pe care le obținem sunt foarte bune. Ele depind de prima interacțiune pe care pacientul o are cu medicul care se ocupă de caz – medic oncolog, chirurg sau radioterapeut.

Dr. Bogdan Angheloiu, director general MedEuropa

În urmă cu 5 ani, jumătate dintre pacienții care ajungeau în centrul din Constanța primeau indicație de radioterapie cu scop paliativ, deci pentru ameliorarea simptomelor. În mai puțin de 6 luni de la deschidere, ponderea a scăzut la 30%. Activitatea continuă de educare a populației din Dobrogea, precum și buna colaborare cu specialiștii din zonă fac ca, în prezent, 90% dintre pacienții MedEuropa Constanța să fie tratați cu scop curativ.

Alte articole

Call Now Button