Radioterapia vezicii urinare, indicatie si tratament

Cancerul vezicii urinare este un cancer care se formeaza in tesutul vezicii. Vezica urinara este organul care stocheaza urina. Cel mai frecvent cancer al vezicii urinare (90%) este carcinomul cu celule tranzitionale. Despre radioterapia vezicii urinare ne explica mai multe Dr. Cristian Poverlovici, medic specialist radioterapie MedEuropa Oradea.

Se estimeaza ca, in 2012, in Europa, aproximativ 151.297 de pacienti au fost diagnosticati cu cancer de vezica urinara. Cancerul vezicii urinare este, asadar, al cincilea cel mai frecvent din Europa.

Radioterapia este terapia in care radiatia este folosita pentru tratarea cancerului si orientata spre locatia specifica a bolii. Radioterapia individuala poate fi indicata pentru pacientii cu stadii avansate in care tesutul muscular al vezicii urinare este invadat (stadiul II, stadiul III), dupa operatia radicala ca tratament adjuvant (ajuta o alta terapie sa isi atinga scopul) sau in cazul pacinetilor care nu pot fi supusi interventiei chirurgicale de cistectomie radicala.

De asemenea, radioterapia poate fi administrata ca parte a unui tratament combinat in anumite cazuri, cand scopul tratamentului este de a pastra vezica urinara, scutind pacientul de o operatie radicala (terapie conservatoare).

Alte articole

Call Now Button