Tratament cancer in Bucuresti: optiuni si costuri

Diagnosticul de cancer ne pune in fata unor optiuni variate de tratament, implicit in fata alegerii unui centru medical care sa ofere solutii eficiente de tratament, sub coordonarea unei echipe multidisciplinare. Abordarea pluridisciplinara este esentiala pentru bolnavul de cancer. Iti explicam pas cu pas ce trebuie sa faci pentru tratament cancer in Bucuresti, de la primirea diagnosticului de cancer si a indicatiei de radioterapie si pana la prima sedinta de tratament.

Deschis in primavara lui 2020, centrul MedEuropa pune la dispozitie o structura complexa pentru tratament cancer in Bucuresti.

tratament cancer bucuresti
MedEuropa Bucuresti

Oferim tratament radioterapeutic de inalta calitate si precizie in Bucuresti – radioterapie curativa si paliativa, consiliere de specialitate inainte si dupa tratament, confort si certitudine in luarea unei decizii.

 • radioterapie cu intentie curativa, al carui scop este vindecarea bolii si cresterea controlului local, implicit impiedicarea aparitiei recidivei. Despre radioterapia curativa realizata in centrele MedEuropa, am scris mai multe detalii aici, unde poti gasi informatii cu privire la indicatii si la folosirea radioterapiei ca unica metoda de tratament al cancerului.
 • radioterapie cu scop paliativ, atunci cand intentia curativa a fost depasita si radioterapia urmareste ameliorarea unor simptome;
 • tratamente stereotaxie/radiochirurgie;
 • simulare computer tomograf, o etapa esentiala in abordarea pacientului oncologic in vederea radioterapiei, despre care poti citi mai multi in acest articol: Simulare computer tomograf;
 • plan de tratament, dozimetrie, optimizare si verificare;
 • consiliere psihologică si nutritionala.

Pasi pentru tratament cancer in Bucuresti

Pentru a incepe tratamentul, pacientul are nevoie de un diagnostic de certitudine. Mai exact, trebuie sa fie confirmat diagnosticul de cancer prin buletinul anatomo-patologic.

Pacientul primeste recomandarea de a face radioterapie de la medicul oncolog care a pus diagnosticul in baza analizelor si investigatiilor. Acesta il are in evidenta si este considerat managerul de caz al pacientului.

Radioterapie in centrul MedEuropa din Bucuresti

In clinica de radioterapie MedEuropa Bucuresti se iradiaza:

 • tumori solide;
 • cancere hematologice, cum ar fi limfom, plasmocitom, mielom multiplu.
sursa: A7TV

Cum beneficiezi de radioterapie gratuita in Bucuresti

Pacientul ajunge in clinica noastra pentru un prim consult. Dosarul medical trebuie sa contina:

 • buletinul anatomo-patologic;
 • scrisoare sau, dupa caz, scrisorile medicale;
 • investigatii imagistice recente.

In a doua etapa, cazul este discutat in comisia oncologica – tumor board. In situatia in care dosarul medical este complet si nu exista necesitatea altor investigatii, trecem la urmatoarea etapa: simularea computer tomograf si realizarea planului de tratament.

simulare computer tomograf radioterapie
MedEuropa Bucuresti

In baza datelor obtinute pana in acest punct, pacientul primeste un calendar cu sedintele de radioterapie. Tot acum este programat pentru o prima sedinta de tratament, primind indicatiile necesare de pregatire in functie de tipul de cancer.

Daca ai nevoie de tratament cancer in Bucuresti si vrei sa iti faci o programare la Centrul MedEuropa, poti lua legatura cu clinica la telefon 021 9971 sau direct la adresa: Soseaua Dobroesti, nr. 20A. Pacientii care scriu pe e-mail la bucuresti@medeuropa.ro vor fi contactati telefonic in vederea unei programari.

Alte articole

Call Now Button