Recomandare pentru radioterapie: dosarul pacientului

radioterapie curativa postoperatorie

Orice pacient care ajunge in clinica MedEuropa pentru tratament are nevoie de o recomandare pentru radioterapie. Pentru a putea fi inclus in program, pacientul trebuie sa parcurga mai multi pasi si sa completeze un dosar medical. Actele medicale ii ajuta pe specialisti sa stabileasca cel mai potrivit tratament pentru fiecare caz in parte. Material realizat in colaborare cu dr. Radu Bogdan Daniel, medic specialist radioterapie in cadrul MedEuropa.

Recomandare pentru radioterapie de la oncolog

Pacientul are nevoie de un diagnostic de certitudine, iar acesta se pune pe baza unui buletin histo-patologic. Recomandarea pentru a urma un tratament prin radioterapie este facuta de catre medicul oncolog care urmareste cazul. Acesta stie cel mai bine, pe baza informatiilor medicale detinute, care ar fi cel mai eficient tratament in acel caz.

Medicul oncolog este, astfel, managerul de caz al pacientului. Abordarea multidisciplinara a cazului este completata de catre chirurg oncolog, radioterapeut si chiar psiholog, in functie de particularitatile existente. Toti acesti medici formeaza comisia oncologica, in cadrul careia se discuta cazul si se ia o decizie privind cursul tratamentului.

Dosarul medical. Ce acte trebuie sa contina

In clinica MedEuropa se iradiaza exclusiv tumori solide, nu si cancere hematologice. Pacientul care ajunge aici la un prim consult ar trebui sa aiba diagnosticul de certitudine de cancer, in speta tumora solida.

Diagnosticul de certitudine este dat de rezultatul histopatologic al biopsiei tumorii, inclusiv postoperator, daca pacientul a fost operat. De asemenea, pacientul trebuie sa fie luat in evidenta oncologica, practic sa existe un medic oncolog care sa urmareasca cazul. Dosarul medical trebuie sa contina si investigatii imagistice cat mai recente, pentru a putea fi edificatoare. Dupa ce cazul este discutat in comisia oncologica, se stabileste tratamentul si pacientul poate sa-l si inceapa.

Cum ajunge un pacient la MedEuropa

Orice pacient care doreste o programare la MedEuropa poate lua legatura cu clinica la telefon, email sau direct la adresa. Pacientii care scriu pe email vor fi contactati telefonic in vederea unei programari.

In prima instanta nu se pot trimite documente medicale prin e-mail, pentru ca este nevoie sa se intalneasca cu medicul. Centrul MedEuropa se afla pe Strada Stefanita Voda, nr. 30, in Constanta. Pacientii pot solicita o programare la numarul de telefon 021 9971 sau la adresa de email constanta@medeuropa.ro.

Alte articole

Call Now Button